Chystajú technologicko-priemyselný park v zóne Prešov - Košice

07.04.2004 Celý región

Do 30. apríla t. r. majú starostovia obcí pri diaľnici na rozhraní Prešovského a Košického kraja zmapovať situáciu s pozemkami vhodnými na zriadenie technolo...
Do 30. apríla t. r. majú starostovia obcí pri diaľnici na rozhraní Prešovského a Košického kraja zmapovať situáciu s pozemkami vhodnými na zriadenie technologicko-priemyselného parku. Ide o dohodu zo stretnutia predstaviteľov samospráv 15 obcí, primátorov Prešova a Košíc a zástupcov samosprávnych krajov. Uskutočnilo sa 7. apríla v obci Lemešany v okrese Prešov.

Predseda Prešovského samosprávneho kraja Peter Chudík novinárom po rokovaní povedal, že ide o veľkú víziu, ktorá by sa mala realizovať 20 - 30 rokov. Ocenil, že iniciatívy sa chopili samosprávy na oboch stupňoch.
Lokalita v polovici trasy diaľnice medzi Prešovom a Košicami bola už dávnejšie v úvahách zainteresovaných ako možný priestor na zriadenie technologicko-priemyselného parku. Stretnutie 7. apríla je však prvým oficiálnym výstupom.
Starosta obce Kendice z okresu Prešov Jozef Hlavatý pre TASR vyjadril obavy, aby sa záujmy starostov netrieštili. \"Musíme prekonať bariéry medzi sebou, ak chceme realizovať túto predstavu, \" konkretizoval. Podľa neho je po strane diaľnice medzi obcami Lemešany - Bretejovce - Janovík asi 100 ha k dispozícii. Všetky sú však zatiaľ v rukách súkromných vlastníkov. \"Na stretnutí v závere apríla máme konkrétne povedať, čo všetko je k dispozícii a ako by sa menšie pozemky dali pre tento zámer sceliť, \" dodal.

(jj)
 

Vyberte región